Fejlkøb kan de færreste nok sige, at de aldrig investerer i, eller har kommet til at investere i på et eller flere tidspunkter igennem livet.
Hvem har ikke prøvet at købe tøj, køkkenmaskiner eller smarte devices som endte med aldrig rigtig at komme i brug?
Det er surt at have brugt hundredevis af kroner på noget noget, der ender som rod.
Endnu værre er at disse ting kan være svære at give slip på, netop fordi du har brugt så mange penge på ting, der bare optager plads i dit hjem. Det føles forkert.

Fejlkøb koster i mere end en forstand

Fejlkøb

Ikke nok med at du har brugt penge på noget du ikke har glæde af, du bruger måske samtidig en masse tid på at ærgre dig over købet af disse ting.
Der kan bruges meget tid på at tænke over, om du på en eller anden måde godt kan bruge tingene til et eller andet. Om tingene kan sælges? Hvis ja, hvor og hvordan du bedst sælger ting? Og ikke mindst hvornår du har tid til at få tingene solgt osv.
Ofte ender det med at der intet sker, og tingene bliver stående i dit hjem. Selvom de i virkeligheden er rod.

Tænk på dine ting som en ferie

Når jeg er ude og rydde op hos klienter kommer vi som regel også altid forbi kategorien “fejlkøb”. Her underviser jeg altid klienten i at se på sine fejlkøb som “en ferie”.
Når du tager på ferie, bruger du ofte en del penge på rejse, hotel, mad, drinks, lommepenge osv. En ferie kan koste mange tusinde kroner. Når ferien er slut er pengene brugt, og det er helt fint.
Det jeg gerne vil have dig til er at kigge på dine fejlkøb som en brugt ferie. Pengene er brugt. Ferien er slut. Der er ingen grund til at blive ved med at gå og ærgre dig over at du har brugt mange penge på de ting. For pengene er allerede brugt. Nu skal nu videre.
At blive ved med at dunke dig selv i hovedet over at du har betalt mange penge for tingene engang, gør intet godt for hverken dig eller din oprydning.

Kom videre og lær af dine fejlkøb

Øv dig i at sige “pyt”.
Lær af dine fejlkøb, så du fremadrettet ikke skal bruge mere energi på ting, som ikke gør noget godt for dig eller dit hjem.

Du vil sandsynligvis opleve, at det er en lettelse ikke at blive konfronteret med disse ting længere, når du ikke længere støder på dem i dit hjem.
Måske du kan få nogle af pengene ind igen ved at sælge nogle af tingene, hvis du har overskud og lyst til at bruge tid på dette.
Som plan B kan du overveje, hvem der ellers kan modtage tingene, hvis ikke det lykkes dig at få dem solgt.

Det vigtigste er at du kommer videre i din oprydningsproces, og får de ting ud af dit hjem, som ikke længere skal være der.
Næste gang du er ved at overveje at købe en ting, hvor du måske inderst inde godt ved at der er en chance for at det måske ikke er dig alligevel, så overvej en ekstra gang om du skal købe den. Vent gerne en dag eller flere før du køber den.
Nogle gange forsvinder tingens magi, når du har sovet på det.

Kærligst Kamille

Kamille Sommer Oprydningskonsulent