Ryd op i dit tøj

Nu er sommeren ved at være ovre og det er så småt tid til at få ryddet op i klædeskabet.
Kender du det med at have et klædeskab fyldt med tøj, men nærmest intet at tage på?

Så er du ikke alene. Desværre er det sådan at vi har tendens til at gemme en masse tøj vi aldrig bruger, men som vi ikke nænner at smide ud. Det ligger eller hænger i stedet i skabene og optager unødig plads.

Der er også mange der gemmer på tøj:

  • de ikke længere kan passe
  • de venter på bliver moderne
  • fejlkøb man håber at man engang får brugt.

Her bliver jeg nødt til at sige: Stop engang.

 

Vi bruger 20 % af vores tøj 80 % af tiden

I virkeligheden bruger vi 20 % af vores tøj 80 % af tiden. Det er det der kaldes Paretos Lov.

Hvis du skal kigge helt kritisk på dit klædeskab, hvor meget tøj kan du fjerne som du ikke har brugt i 2018?
Jeg gætter på at der er en del.

Jeg har selv været typen der havde så meget tøj, at jeg kunne undlade at vaske i ugevis hvis det skulle være, men jeg syntes aldrig at jeg havde noget at tage på.

Da jeg gav mit klædeskab en kæmpe overhaling og fjernede alt der sad dårligt, alt jeg ikke følte mig godt tilpas i, det der var for småt, og det der var lidt for stort, det jeg aldrig brugte og det der ikke længere var min stil endte jeg op med de 20 % jeg brugte.

Det der lige er mig. Siden dengang gennemgår jeg jævnligt mit tøj, og giver de ting videre som jeg ikke længere bruger.

Jeg kan varmt anbefale at give dit klædeskab en overhaling. Som en ekstra bonus er det ikke længere svært at finde noget at tage på.

Kærligst

Kamille

PS: Vil du gerne lære at rydde op i dit tøj, har jeg lavet en oprydningsguide ” Styr på klædeskabet” og en video, hvor jeg gennemgår guiden. Du kan få adgang til denne og meget mere i Oprydningsklubben.

Køb adgang her

Styr på klædeskabet - oprrydningsguide