Som tiden går oplever vi hver især ting der sætter spor – både positive og negative.
De livshistorier vi hver især har, afspejler sig ofte i de ting vi har valgt at have i vores hjem.
Det er med til at gøre vores hjem personligt og spændende.

Har man meget rod kan alle de fine ting drukne i kaos, og du vil ikke have den samme glæde af dem, som hvis der var styr på dit hjem.
Oprydning kan ændre dit liv, men det kræver at du handler.

Der er en sidste holdbarhedsdato på alle ting

Som med alt andet i livet er der en sidste holdbarhedsdato på ting.

Lad mig forklare hvad jeg mener.

De ting du får, køber eller arver gennem dit liv bruger du eller har du glæde af i kortere eller længere tid.
Nogle ting vil du elske og værne om i årevis, måske altid.

Andre vil du miste interessen for, og på et tidspunkt vil mange af tingene ikke længere have den samme funktion som tidligere. Du har fået nogle andre ting du bruger istedet for dem brugte tidligere.

De  ting du ikke længere bruger, vil i stedet være placeret et sted hvor de ikke er i vejen.
Måske har de slet ikke været brugt i årevis og nogle ting vil du have glemt alt om.

Det kan på en måde sammenlignes med fødevarer med en vis holdbarhedsdato. På et tidspunkt kan den enkelte vare ikke længere bruges. Eller du får den ikke brugt selvom det engang var din hensigt. Måske vælger du at smide tingen ud, videresælge den eller forære den væk til nogen, som har mere brug for den end dig.

Det gælder også ting. På et tidspunkt er “holdbarheden udløbet”, eller du får den ikke brugt. Derfor er det tid til at slippe nogle af tingene.

Der hvor udfordringen i det enkelte hjem starter er når man ikke får sluppet de ting man er færdig med, eller når man ikke magter at holde sit hjem så der er rart at være.
For ting, især for mange ting, kan være med til at fastholde en negativ atmosfære i hjemmet og kan være medvirkende til kaos, forvirring og stagnation.

Oprydning kan ændre dit liv

Oprydning giver energi

At oprydning ændrer liv har jeg oplevet rigtig mange eksempler på.
Både i mit eget liv men også i andres.
Den anden dag modtog jeg disse fine ord fra en tidligere klient.
Jeg har dog rettet lidt i teksten, så min klient forbliver anonym, men selve budskabet står tydeligt:

“Jeg får helt vildt lyst til at dele at efter jeg har fået ordnet alt oprydning sammen med dig, Kamille har jeg simpelthen fået så meget energi! Det startede allerede efter første gang hvor vi nåede halvdelen af mit loft. Det var ret fyldt med hele mit livs uddannelses ting og alt hvad jeg ellers havde fået samlet mig. Der lettede det helt vildt i min hjerne så jeg kunne tænke bedre (har ellers haft hjernerystelse i flere år). Den bedring holdt nogenlunde og jeg følte langsomt der kom lidt mere styr på tænkningen som vores oprydning skred frem. Jeg kunne ikke lave noget mellem vores sessioner pga træthed men vi nåede sindsygt meget når vi mødtes. Her i maj havde jeg så sidste oprydnings session og siden da er energi niveauet bare steget og steget.

Det skal siges at den forbedrede tankevirksomhed selvfølgelig også har ført til at jeg har fundet nogle gode behandlere der har hjulpet med spændinger osv men jeg er helt overbevist om at det faktum at der ikke ligger et kæmpe projekt jeg skubber foran mig er en kæmpe stor del af min helingsproces! “Det siges at rod på loftet giver rod i hovedet” – citat Kamille – det må jeg sande er rigtigt og jeg må ofte knibe mig i armen for at tro på det virkelig er væk altsammen”.

Min klient forklarer så fint det jeg oplever gang på gang – oprydning giver ro i hovedet og gør plads til de ting du virkelig har lyst til.
For når du roder, bruger du bevidst (eller ubevidst) rigtig meget energi på at være irriteret eller stresset over dit hjem, og alle de opgaver du ikke når eller får gjort, fordi de drukner i kaosset.

Giv aldrig op – oprydning kan ændre dit liv

Oprydning og god og praktisk organisering af dine ting er vejen frem.
Selvfølgelig blev Rom ikke bygget på en dag, og et oprydningsprojekt kan tage lang tid.
Som regel tager det 3-4 gange længere end man forventer. Det er det, der rigtig tit får folk til at give op. Især hvis de er alene om det.
Det er rigtig godt at have en at rydde op sammen med. Det motiverer til at fortsætte så man ikke giver op hver gang man møder en udfordring.

frustreret over rod

At give op er den største fejl man kan begå. For når du giver op, giver du ikke dig selv den gave det er at bo i et hjem hvor der er styr på tingene. Det betyder ikke at du skal bo i et hjem der er perfekt. Det betyder at du får skabt et hjem der fungerer og hvor du og din familie trives. Det er her oprydning kan ændre dit liv, ved at du slipper for frustrationer, irritationer, stress og skænderier over rod.

Inddel din oprydning i delmål

Jeg vil anbefale at inddele din oprydning i mange små delmål.
At rydde et hjem op må gerne tage tid. Faktisk så tager al udvikling tid, og at gennemgå et helt livs ting vil fremkalde mange følelser og genkalde mange minder, som måske skal håndteres undervejs.
En anden ting jeg vil opfordre dig til, er at huske at nyde hver en opgave du får løst. Det gælder lige fra at få sorteret i dine ting, til de beslutninger du træffer. Og nyd at få tingene ud af hjemmet og den plads det giver når der ikke står ting længere som ikke skal være der. Og nyd at færdiggøre længe ventede projekter som fx at få hængt nogle billeder op på en nymalet væg. Nyd din proces. Nyd det hele. Du vil helt sikkert lære en masse om dig selv undervejs i processen, og hvor meget du faktisk kan ændre dit liv, bare ved at rydde op.

Hvad kan du gøre for at blive fri for rod?

Har du brug for hjælp er der flere ting du kan gøre fx:

– læse bøger, artikler etc. hvor du kan lære en masse tips om oprydning og organisering
– alliere dig med en ven/veninde, familiemedlem etc. til at hjælpe dig med din oprydning
– bestille en oprydningskonsulent der kan hjælpe dig med opgaven.
– melde dig ind i “Oprydningsklubben” – min online platform hvor du kan lære alt om oprydning, samt få et online netværk med andre ligestillede i den lukkede gruppe på Facebook

Rigtig god oprydningslyst 🙂

Kærligst Kamille

Kamille Sommer

Ps: Har du brug for hjælp, så tøv ikke med at kontakte mig.
Du kan finde mine kontaktoplysninger lige her.
Jeg kører ud i hele landet, hvis du har brug for hjælp til din oprydning.
Der er mulighed for at lave oprydningskonsultationer både på hverdage og i weekender.