At oprydning er vejen frem, hvis du vil undgå at sande helt til i rod lyder ikke fremmed for de fleste.
Det kan dog synes svært  i en travl hverdag, med masser af gøremål, også at skulle finde tid og overskud til at rydde op. For mange er det nødvendigt at sætte oprydningen i sidste række, for at kunne overleve hverdagen.
Man kan godt få oprydning ind i sin hverdag, ved at ændre på nogle vaner samt sine tanker omkring det.
Lige præcis dette vil kunne gøre en signifikant forskel i dit hjem og dit liv.

Sådan får du ryddet op uden at tænke så meget over det

 

Oprydning er vejen frem

I en travl hverdag kan de mest enkle tips gøre en kæmpe forskel.
Noget af det, jeg selv personligt benytter mig meget af, er altid at tænke i at have noget med i hænderne, når jeg går fra et rum til et andet.
På den måde, får jeg hele tiden fulgt ting i den rigtige retning, og får hurtigt lagt nogle ting på plads.

Et andet tip, som kan hjælpe dig i din hverdag, er at sørge for at alle dine ting har en bestemt plads. Når de har en fast plads, er det langt lettere at få dem placeret hvor de bor, når du er færdig med at bruge dem.

Et tredje tip er at inddrage de andre familiemedlemmer, hvis der bor flere personer i husstanden. De fleste kan hjælpe til på et eller andet plan. Helt små børn, er selvfølgelig undtaget. Des ældre barnet bliver, jo mere vil han eller hun selv kunne udføre, så det ikke altid er dig, der hænger på al oprydningen.

Rod koster dig både penge og ekstra tid

Det er ikke gratis at rode. Det koster både på pengepungen og tidskontoen, når der ikke er styr på tingene.
Mange ender med at købe nye ting, hvis de ikke kan finde de gamle, som de har forlagt. Det kan løbe op økonomisk, og er samtidigt irriterende. Især når man efter lang tid finder ting, der har været forsvundet, og man så har flere eksemplarer af samme ting. Ting som nu er overflødige.

I forhold til tidsperspektiver kan man bruge rigtig lang tid på at lede efter ting der er blevet væk. Det kan være sedler fra skolen der skal returneres med en underskrift. Passet man ikke kan finde, når man skal bruge det. Saksen eller skruenøglen som pludselig ikke ligger der, hvor du lagde den sidst. Sidst men ikke mindst bruges der også tid på at flytte rundt på ting eller poser med ting. Ting der ikke har en fast plads, og som ind imellem står i vejen.

Find ud af hvornår du er mest motiveret til at rydde op

Oprydning er vejen frem

Der er forskel på hvornår man er mest motiveret til at rydde op.
Nogen mennesker har mest energi om morgenen, nogen midt på dagen og nogen er mest motiverede om aftenen.
Det der er vigtigt for dig er at vide hvornår du er mest motiveret til at få noget fra hånden. Hvornår du er mest frisk. For det er på det tidspunkt at det vil være lettest for dig at tage beslutninger omkring dine ting.

Tænk positive tanker om din oprydning

Det er bestemt ikke alle der elsker at rydde op, men jo dårligere man omtaler sin oprydning og lysten til at udføre det, jo sværere er det at sætte sig selv op til at få tingene gjort. En negativ energi er ikke særlig motiverende.

Prøv at øve dig i som minimum at være neutral omkring det at rydde op. I stedet for at tænke eller sige negative tanker om oprydning eller selve oprydningsopgaven, så prøv at være mere neutral. Sæt fx et ur på 15 minutter, og prøv at bruge tiden konstruktivt, og se hvor meget du kan nå på den tid. Mærk hvor rart det er at få styr på netop disse ting.
I stedet for at tale rodet ned, så prøv at hæv din egen energi, ved at øve dig i at tænke positivt omkring hvor rart det er at få noget fra hånden. Mærk hvor rart det er at være i et rum, hvor der ikke længere er så rodet. Jo oftere du laver denne øvelse, jo hurtigere vil du få rodet væk.

Oprydning i 15 minutters intervaller kan gøre en kæmpe forskel. Der er ingen der siger at man altid skal sætte flere timer af til oprydning af gangen. Hellere rydde op i små bidder end helt at droppe oprydningen.

Rigtig god oprydningslyst!

Kærligst Kamille

Kamille Sommer Oprydningskonsulent