Ryd op og GØR PLADS til det, der virkelig betyder noget

Kamille Sommer

Fast oprydningsskribent på oestrogen.dk

Når perfektionisme er medskyldig i rodet

Det lyder måske ikke lige som to emner der hører sammen – perfektionisme og rod, Det lyder måske ikke lige som to emner der hører sammen, men faktisk er perfektionisme ofte skyld i at du ikke får fulgt din oprydning til dørs.

Når perfektionisme er medskyldig i rodet vil du opleve at du har masser af ideer til hvordan dit hjem skal indrettes, men fordi det er så besværligt og langvarigt et projekt at få sorteret og ryddet op i alle skabe og skuffer, er det for uoverskueligt et projekt.

Energien dør simpelthen og rodet stagnerer.

rod

Du er rigtig træt af dit hjem og dig selv, fordi du ikke bare lige kan tage dig sammen. Det er svært at bryde den onde “oprydningscirkel”.

Hvor mange gange har du ikke løbet rundt om dig selv når du skulle have gæster, for at få hjemmet til at se perfekt ud? Prøvet at skabe det perfekte glansbillede af et hjem, som hvis man åbnede for skuffer og skabe, ville vise et noget mere flosset glansbillede. Et glansbillede man kun vil vise for de allernærmeste.

Få oprydningen ned på et mere normalt niveau

Hvad er et normalt niveau?

Det er der hvor du trives. Hvor din familie trives. Man kan ikke både have fuldtidsarbejde, familie, kæreste/ægtefælle, børn, hjem, have, fritidsinteresser til både børn og voksne, fitnessabonnement og alle mulige andre gøremål, og så samtidig helt realistisk forestille sig at have et hjem der skinner som et BO BEDRE blad.

Dit hjem skal afspejle dem der bor der.

Dit hjem må gerne afspejle at der bor mennesker. Det gør mit hjem forresten også.
Jeg elsker når der er ryddet op, men helt ærligt vi bor hver anden uge 4 mennesker, 2 hunde og 1 kat, og det er utopi at forestille sig at her konstant er perfekt. Jeg ville godt kunne skrive at det er sådan, men det ville være en stor fed løgn.

Til gengæld er her rart at være. Alle ting har en fast plads, og alle kan deltage i oprydningen, for der er system i tingene, og huset er nemt at få ordnet, efter en hektisk uge.

Det er det sted jeg gerne vil præsentere dig for – et hjem hvor du kan slappe af og lade op i. Det gøres bedst i et hjem, hvor der ikke flyder med ting, men hvor du stadig føler at du har kontrollen.

 

Jeg kender godt til det at det hele skal være perfekt, og at indretningen skal være perfekt fra starten, men min erfaring er, at når man gider bruge tid på at sortere tingene ordenligt fra starten af, så vil indretningen lige så stille komme på plads. Måske ikke som du havde forestillet dig, da du gik i gang med projektet, men meget bedre.

God fornøjelse med din oprydning.

Kærligst Kamille

Del ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

2 Responses to Når perfektionisme er medskyldig i rodet

 1. Linda Eg 20. juni 2016 at 19:17 #

  Åh, puha… min veninde har lige skrevet at jeg ‘skulle gå til lægen med al min oprydning’ 😛 Som om lægen kommer og gør det for mig 😉

  Jeg har rigtig svært ved det og rydder op eller nærmere sorterer hele tiden. Jeg har SÅ meget… både tøj, sko, tasker, hobby ting, nips og planter alle vegne og nogle gange føler jeg at jeg bliver kvalt, men samtidig føler jeg ikke jeg kommer nogle vegne, selvom jeg har brugt en hel dag på det og smidt en masse ud… Igen, puha! 🙂

  • Kamille 21. juni 2016 at 19:04 #

   Hej Linda

   Det er meget normalt at man bruger meget tid på at rydde op, og alligevel ikke rigtig kommer nogen vegne. Vi mennesker er rigtig gode til at
   blive distraherede af alt det der er langt mere spændende end at rydde op 😉
   Måske vil sætningen “Kan jeg undvære den her ting”, kunne hjælpe dig til at slippe nogle af de ting, du i virkeligheden aldrig bruger.

   Kærligst Kamille

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes