Kan du nikke genkendende til:

Lige meget hvor meget jeg rydder op, så bliver jeg aldrig færdig

Det er en rigtig træls følelse at have brugt timer og dage på din oprydning, og stadigvæk være langt fra målet – et opryddet hjem.

Grunden til at dit hjem stadig er rodet, er at du ikke har sorteret dine ting i bund. Virkelig finsorteret alle dine ting, også de små dippedutter der tit ender i skufferne, og som ingen ved hvad skal bruges til.

Samtidigt har du har ikke givet alle dine ting en fast plads.

Den første regel når man rydder op, er at formindske antallet af ting. F.eks. hvis du har 20 læbestifter, så skær ned til de 5-7 stykker du virkelig elsker, og bruger hele tiden. Hvis 3 er nok, så er det fint.

Hav kun de ting i dit hjem du faktisk bruger, eller kommer til at bruge inden for kort tid.

 

lige meget hvor meget

Paretos lov i oprydnings-øjemed

Paretos lov, også kaldet 80/20 reglen, er et rigtig godt værktøj at bruge når du rydder op. Den går kort fortalt ud på, at du i gennemsnit bruger 20 % af dine ting 80 % af tiden.

Derfor vil de fleste mennesker have en masse ting liggende, de aldrig bruger. Jo mere du stopper i skabene, jo sværere bliver det at finde plads til de ting du faktisk bruger. Det er de ting, du ikke kan finde en plads til, som ender som bunker af rod, synlige steder i dit hjem.

Rod skaber kaos på alle planer, og forstyrrer din hverdag, og det kan i værste fald betyde at du holder dig tilbage på andre punkter af livet, fordi du har mistet overblikket.