Hvis du har fulgt mig gennem længere tid, ved du, at jeg er stor fortaler for at sætte mål og arbejde ud fra dem, for at få succes med sin oprydning.
Dog er det sådan med mål, at der skal mere end blot en beslutning om, hvor man gerne vil have ryddet op henne til at målet eller målene lykkes.

Delmål og drømme er vejen frem

Det kan være let nok, at finde må mål man gerne vil opnå. Udfordringen er bare, at målene ofte bliver for ukonkrete. Og hvis der ikke er lagt en specifik tidshorisont og plan, vil mange mål aldrig blive til mere end blot en drøm.

Lav maal for din oprydning

Lav mål for din oprydning og planlæg hvordan og hvornår du skal rydde op

For at få et mål til at gå i opfyldelse kan der være flere parametre der spiller ind, for at du vil få fuldført de opgaver der skal udføres, før du kan vinge opgaven af som færdiggjort.

Herunder kommer nogle af de strategier, jeg underviser mine kunder i:

1. Lav et stærkt mål

Et stærkt mål er et mål, du brænder for at opnå. Et eksempel på et stærkt mål kan være, at du gerne vil holde din 40 års fødselsdag i dit eget hjem. For at det kan lade sig gøre, skal stuen ryddes op. Eller at du brændende ønsker at flytte, men at det ikke lade sig gøre, før at du har fået ryddet op i dine ejendele, så du kan få sat dit hjem til salg. Eller at du ønsker, at dine børn skal kunne få legekammerater med hjem, men pt. er det ikke muligt pga alt for meget rod.

Jo stærkere dit ønske er, jo mere vil du være villig til at gøre det arbejde der skal til, for at det kan lykkes. Som Walt Disney på et tidspunkt sagde – If you can dream it, you can do it! Jeg er helt sikker på, at det kan du også. Det handler blot om at lægge den rette oprydningsstrategi.

2. Planlæg din oprydning

Inddel dine opgaver i delmål, og koncentrer dig om en opgave af gange. Lav meget gerne dagligt små opgaver som er overskuelige at udføre.
Ved at lave din oprydning overskuelig, og kun koncentrere sig om en opgave ad gangen, bliver det lettere at motivere sig selv til at komme i gang. Skriv meget gerne dine mål og delmål ned, så du kan krydse dem af, efterhånden som du har udført dem. På den måde kan du se det både i dine notater og i dit hjem, at du stille og roligt kommer igennem både delmål og hele mål.

3. Ryd op i mindre tidsintervaller

Kan du kun koncentrere dig om at rydde op i 15 minutter ad gangen, så er det det du gør.
Jo længere tid du øver dig at rydde op, tage beslutninger og med at få ting transporteret ud af dit hjem, jo lettere bliver det. Jeg plejer at kalde det at træne sin oprydningsmuskel. Jo mere du træner den, jo mere udholdende bliver du. Lige pludselig vil du opdage, at du har ryddet op i flere timer, uden at have tænkt over tiden.

4. Sæt tid af i din kalender

Planlæg hvornår du vil rydde op. Er det hver eftermiddag, når du kommer hjem fra job? Er det i weekenden? Er det i de uger, hvor du er børnefri?
Sørg for at få skrevet tidspunkter ind i din kalender, uge for uge, og lov dig selv at overholde de aftaler, du laver med dig selv.

5. Prioriter dig selv

Hvor længe har du drømt om at få udført bestemte ting i dit hjem?
Hvorfor er det ikke sket endnu? Er det fordi du sætter alle mulige andres behov og ønsker før dine egne?
Prioriter dig selv. Giv dig selv lov til at bruge tid på at skabe det hjem du drømmer om.
Drømmer du om at have et rum, hvor du kan dyrke fitness eller yoga?
Eller drømmer du om at have et kontor, hvor du kan sidde og pusle med alle de ting, der interesserer dig?
Eller drømmer du om at have et hjem, hvor folk bare kan komme uanmeldt forbi, uden at du skal stå og komme med undskyldninger for, hvordan dit hjem ser ud?

Skab det hjem du ønsker dig.
Giv dig selv den gave.
Jeg lover dig, at det vil være alt arbejdet værd.

Læs også: Hvor længe vil du udsætte dine drømme?

Lav mål for din oprydning i ny workbook

Har du lyst til at lave dine egne mål for din oprydning, har du mulighed for at skrive dem ned i en workbook, jeg oprindeligt har lavet til Oprydningsklubbens medlemmer. Workbookén hedder “Mål for min oprydning” og hjælper dig til at få tænkt over hvad det er du gerne vil opnå.
Du kan få adgang til workbook og lille video, hvor jeg kort omtaler, hvad du skal gøre ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev.
Det kan du gøre lige herunder dette blogindlæg eller ved at klikke på dette link.