Ryd op og GØR PLADS til det, der virkelig betyder noget

Kamille Sommer

Fast oprydningsskribent på oestrogen.dk

Hvad indeholder dit loftrum?

Du ville korse dig over at se hvad folk gemmer på deres loftrum. Her taler vi ikke om familiens ski eller teltet, men uanede mængder af ting og sager, der som regel er gledet ud af ejerens erindring som tiden er gået.

Jeg fik selv et chok da jeg flyttede ind i et tidligere hjem i Jylland, hvor jeg havde en stor garage med værksted. Over værkstedet var der et stort loftrum. Dette rum var fyldt med de tidligere ejeres ting. Man kunne slet ikke se fra den ene ende til den anden.

Jeg kan godt forstå at de opgav at tømme det, for det var et kæmpe projekt. Det skal siges at de havde spurgt om de måtte efterlade nogle ting, der var nogle forskellige gamle smukke ting, og det sagde jeg ja til, men jeg havde aldrig regnet med at de kunne finde på at efterlade mange års rod til mig.

Det tog flere år for mig at tømme det, da jeg var afhængig af nogle stærke mænd, til at slæbe de tunge ting ned, og til at køre tingene væk, men væk kom de, og i dag står det tomt.

Man kan blive meget overrasket over hvad folk gemmer på deres loft. Man kan finde alt fra gamle lamper, sengetøj, bøger, børnetegninger, billeder, møbler, haveudstyr, frysere, brædder, ting der er i stykker osv.

Og til hvad nytte? Tingene var støvede til, mørnede og glemt af de tidligere ejere, som ikke engang bruge tiden på at gennemgå hvad de havde deroppe.

Smid det ud du aldrig bruger

Der er ingen grund til at gå og gemme på alle mulige gamle ting, for sandheden er du kommer ALDRIG til at bruge det igen, og dine efterkommere gider ikke arve det, med mindre det har stor værdi, og så ender det næppe på loftet.

Det eneste du får ud af og gemme på en masse du aldrig bruger, er at du er fri for at tage stilling til dine ting. På et tidspunkt skal du alligevel flytte, og hvis ikke du selv har ryddet op, vil det være andre der skal rydde op, og de vil helt sikkert kassere de fleste af tingene, da de ikke er moderne længere, og måske slet ikke kan bruges.

Desuden skal du tænke på:

Brandfaren : Jo flere ting du har stående under taget, des mere ”føde” er der, hvis du skulle være så uheldig at der går ild i huset.

Sundhedsfaren:  Der skabes meget støv som ligger sig på tingene. Mus elsker at gnave i gamle ting, og efterlader ekskrementer på dem.

Forældelsesfaren: Alt bliver for gammelt på et tidspunkt, og mange ting mørner simpelthen på et tidspunkt, især når det har stået ubrugt og på et koldt loftrum i årevis.

Læs også “Hvad gemmer du på loftet”

 

 

Del ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes