Er du glad for nye ting?
Bliver du let fristet af lækre ting og gode tilbud når du kommer ind i en forretning?
Tilbud kan nemlig være medvirkende til, at du får købt ting, du i virkeligheden slet ikke har brug for.
For hvornår er et tilbud et godt tilbud? Og hvornår er de nyindkøbte ting i virkeligheden rod fra du tager med ind ad døren?

Tilbud kan være medskyldig i rod i hjemmet

Tilbud

Butikkerne lever af at sælge ting til deres kunder. Ting der fra fabrikken måske er pakket ind i flot emballage, og som kan føles helt uundværlige, når du ser dem første gang.
Du kender sikkert det der med at støde på ting, fx køkkenting, som kan en masse smarte ting. Ofte er det sådan at disse ting måske bruges i starten, men så er de måske besværlige at samle eller rengøre eller noget helt tredje, og så ender de med at stå på en hylde uden at blive brugt.

Tænk dig om inden du foretager købet

Mit råd til dig er at tænke dig om inden du foretager købet. Overvej om du helt realistisk har brug for tingen. Hvor skal den stå? Hvis ikke du kan finde en plads til den, vil den bare komme til at stå og fylde et eller andet upraktisk sted. Har du i forvejen en anden ting, der yder samme funktion?
Og er der noget andet der kan slippes, nu hvor du måske vil købe noget nyt hjem?

Reglen 1 ting ind – 1 ting ud er rigtig god ift. at forholde sig til at noget skal ud, når nyt skal ind. På den måde får du løbende taget stilling til dine ting, og hvor vigtige de er for dig.

Et andet godt råd er at vente med at købe tingen tidligst dagen efter du så den første gang.
Magien over en ting forsvinder ofte når der er gået lidt tid. På den måde bliver det også lettere for dig at lade være med at købe tingen dagen efter.
Især hvis købet pludselig ikke er helt så spændende længere, og du vil opdage om du virkelig ønsker denne ting, eller om det ville have været et fejlkøb.

Kæmper du med dårlig samvittighed inde i butikken?

Kender du det med at du har brugt rigtig lang tid inde i en butik med at prøve tøj?
Ekspedienten har brugt meget af sin tid på dig. Du føler derfor, at du er nødt til at købe noget.
Tøjet er jo billigt. Du kan spare 50 %. Problemet er at hvis købet ikke er nødvendigt, eller ikke føles rigtigt, så har du spildt dine penge.

Mange har den udfordring, at de ikke synes at de kan være andet bekendt end at købe noget. Ekspedienten har virkelig  brugt tid og kræfter på at forsøge at finde det helt rigtige til dig.
Måske uden held. Det vil være lidt pinligt at gå uden at have købt noget.
Husk på at det er ekspedientens job at hjælpe dig. Køber du ting eller tøj fordi du ikke synes at du kan være andet bekendt, vil du allerede inden du går ud af butikken, være på vej hjem med rod.
Et køb som du aldrig kommer til at bruge eller få glæde af. I stedet vil du hver gang du ser tøjet, være træt af at du endnu en gang har brugt penge på noget, som helt åbenlyst er et fejlkøb. Tøj som du nu skal bruge tid på at komme af med igen.

Næste gang du står inde i butikken, og du ikke føler at denne ting eller dette stykke tøj er 100 % dig, så lad vær med at købe det.
Du skal ikke have dårlig samvittighed over ikke at kunne finde det rigtige. Spar dine penge og køb kun nyt når det føles helt rigtigt.
Tænk i stedet på at netop fordi ekspedienten er så hjælpsom, har du lyst til at besøge butikken igen.
Måske vil du købe noget i butikken næste gang du mangler tøj pga. den gode service.

Hvornår er det en god idé at købe på tilbud?

Et tilbud kan være en rigtig god handel for dig, hvis det er noget du ville have haft købt, uanset om tingen var på tilbud eller ej.
Hvis du mangler noget køkkenudstyr eller et nyt jakkesæt, og du er så heldig at kunne finde det du gerne vil have på udsalg, så vil det helt sikkert være et godt tilbud for dig.
Det vil også kunne betale sig for dig at vente på det gode tilbud, hvis du allerede ved ,at der er gode chancer for at det du ønsker dig, bliver sat ned inden for overskuelig tid.
Der kan være mange penge at spare.

Kærligst Kamille

Kamille Sommer


Oprydningsklubben Kamilles Oprydningsunivers

Få adgang til alt hvad du har brug for at vide om oprydning

Du får ubegrænset adgang til undervisning i oprydning, som er helt nede på jorden.
I klubben er der ingen, der er "forkerte". Det er dig der bestemmer, hvad du er klar til at give slip på, og i hvilket tempo oprydningen skal foregå.

Inde i Kamilles Oprydningsunivers vil du bl.a. finde:

  • Nye Oprydningschallenges 2 x årligt
  • Et månedligt målrettet oprydningstema, hvor du undervises i spændende emner, der hjælper dig i din oprydningsproces
  • Et spændende inspirationsarkiv, der hele tiden fornys
  • worksheets og guides der støtter dig i din oprydning
  • Oprydningsværktøjer der hjælper dig til at tage gode beslutninger
  • inspirerede og motiverende online sparringsmøder ift. det aktuelle tema og dine udfordringer

og meget meget mere.

Du får desuden adgang til online gruppesparringer og et tilhørende oprydningsforum, hvor du kan dele succeser og udfordringer, og få støtte og sparring fra oprydningskonsulent Kamille Sommer og de andre medlemmer i Oprydningsuniverset.

Oprydningsklubben Kamilles Oprydningsunivers

 

Pris 79 kr./mdr. Der er ingen binding. Du bestemmer selv hvor længe du vil være med, og du bestemmer selv, om og hvor meget du vil interagere med andre.

Du beholder den pris, du har købt dit medlemskab til lige så længe du er medlem. I Oprydningsuniverset er der aldrig prisstigninger for medlemmer.

Har du spørgsmål til om Kamilles Oprydningsunivers er noget for dig, er du altid velkommen til at tage kontakt til mig på kontakt@oprydningskonsulenten.dk

Kærligst Kamille