Ryd op og GØR PLADS til det, der virkelig betyder noget

Kamille Sommer

Fast oprydningsskribent på oestrogen.dk

Hjælp til oprydning

“Kan man få hjælp til oprydning”? Er et af de spørgsmål jeg ofte har fået, ofte efterfulgt af spørgsmålet “er der virkelig nogen der vil betale for det”?
Ja og ja er mit svar. Professionel oprydning er faktisk et rigtigt vigtigt job, og jeg har gennem de sidste 5 år oplevet hvordan efterspørgslen er steget, efterhånden som folk har fundet ud af at der er hjælp at hente.

Een af grundene til at oprydningskonsulenter bliver mere og mere efterspurgte er, at de hjælper klienter med at få håndteret deres ting og derved hjælper med at få skabt ro i klientens hjem. Ro er vigtigt.

En verden med støj og mange beslutninger

Vi lever i en verden med masser af støj.

Hovedsageligt menneskeskabt støj i form af larm fra trafik, larm fra tv, computer, ipad, telefon, larm fra maskiner, og larm fra andre mennesker i det offentlige rum.

Derudover er der den visuelle støj vi også ser alle vegne. Affald der smides rundt omkring, grimme bygninger osv.

Med al den larm vi møder i dagligdagen er det bare rigtig vigtigt at vi kan finde ro i vores eget hjem. Det er vigtigt at have et “helle”, hvor vi kan trække dynen op og hovedet og bare slappe af, uden at skulle kigge ud på bunker af vasketøj og pligter der skal ordnes.

Det er kun den ene del af det. Den anden er alle de beslutninger vi også skal tage hele tiden. Både for os selv, vores børn og på vores job. Vores hoveder bombarderes med ting og emner vi skal tage stilling til stort set hver dag.

Jeg hørte for nyligt, at vi i dag lever i et samfund hvor vi hver dag får informationer i et niveau som vores forfædre fik i løbet af et år. Nu kom det jo helt af sig selv den gang for nyheder kom slet ikke så hurtigt frem, hvis de overhovedet kom frem. Læringsniveauet gik slet ikke så hurtigt som det gør i dag.

Menneskets hjerne er slet ikke designet til at det skal gå så stærkt, og derfor er ikke noget at sige til at folk går ned med stress netop pga. alle de pligter, udfordringer, beslutninger der skal tages, pres om at nå det hele – kort sagt al den larm vi møder, og så ikke at forglemme at vi også gerne vil virke til at vi har styr på det hele udadtil. Det kan hurtigt blive for meget, hvis man ikke får sagt fra i tide.

Hjælp til oprydning – en kærkommen håndsrækkelse

Jeg plejer at sammenligne det at få hjælp til sin oprydning, som at få hjælp til sit vægttab eller hjælp til sin bolig.  Fx ved indretning hvor man har hyret håndværkere eller en indretningskonsulent. Hvis man ikke selv kan finde ud af at organisere sine ting, eller man ikke kan finde overskuddet fordi man er bombarderet i sænk af endeløse pligter, støj og gøremål, er det skønt at man kan få hjælp fra nogen der har ekspertisen. Samtidigt er det altid en kærkommen håndsrækkelse at få hjælp, til det der er svært. Uanset om det er hjælp fra venner/familie eller man vælger at betale en professionel, når man sidder fast i en situation (fx et strandet oprydningsprojekt).

Det er der heldigvis flere og flere der får øjnene op for, og derfor kan jeg altid svare “JA, der er mange mennesker der godt vil betale for at få hjælp til deres oprydning. Hvorfor gå og være nedtrykt og stresset over rod, når man kan få hjælp til at få det bragt i orden”?

 

 

Del ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes