Det er hurtigt og nemt at smide tingene i den nærmeste skuffe, når man skal have huset til at se nogenlunde ryddelig ud, inden gæsterne ankommer. Dog er det ikke en særlig holdbar løsning, og den er krydret med dårlig samvittighed og irritation over aflukkede rum, som helst ikke skal vises frem.

“Ude af syne ude af sind” siger et gammelt ordsprog og det passer helt fortrinlig på rod. For når vi ikke kan se vores ting for bunker eller de er pakket ned forsvinder mindet om mange af tingene, indtil du ser dem igen. Især hvis det er ting som du ikke har et særligt forhold til.

Når man ikke kan finde de ting man skal bruge ender det med at man må købe nyt. Lige pludselig har man fx mange sæt lys og servietter, batterier og værktøj. Ekstra ting som optager plads.

Din tid er kostbar

Det behøver ikke være sådan. Ved at give dine ting den rette plads fra starten, og sørge for at lægge dine ting på plads efter brug, vil du undgå at skulle rende og lede. Når du ved hvor dine ting er, kan du også med det samme se, om du er ved at løbe tør for fx batterier.
Organiserede mennesker ender sjældent i den situation, fordi de har overblikket over deres ting, og skriver ned når de er ved at løbe tør.

Ryd op i batterierne

 

En anden fordel er at det er let at rydde op inden du skal have gæster, for du ved præcis hvor alle ting skal ligge.

Organisering er vejen frem

Inden man kommer til det tidspunkt hvor man kan organisere sine ting, er det klogt at rydde op i mængden af ting. Gem det du bruger, og det du er ret sikker på at du kommer til at bruge, og drop resten.

Det med at gemme for en sikkerheds skyld eller for andres skyld er et no-go. Især hvis du er meget overvældet af rod. Der er ingen grund til at gemme på ting du måske skal bruge. Hav tillid til at du sagtens kan skaffe tingen igen hvis det skulle blive nødvendigt.

Det er irriterende ikke at kunne finde sine ting når man skal bruge dem. Derfor er det bedste redskab til at undgå rod at få organiseret hele dit hjem.
Lav faste pladser til alt lige fra kuglepenne til overtrækstøj, og sørg for at bevare systemerne. Det kan være at tingene undervejs vil finde nye pladser som giver mere mening, og det er helt fint. Bare du ved hvor dine ting er.

God fornøjelse med oprydningen.

Kærligst Kamille