I dette gæsteindlæg “Feng shui og rod” giver min feng shui kollega Rebekkah Leve sit bud på, hvad rod gør ved vores hjem. For lige præcis rod kan fortælle en masse om hvordan vi har det indeni. 

I feng shui taler man om, at de ydre omgivelser afspejler ens indre verden.

Er man meget stresset, deprimeret eller på anden måde i energetisk underskud, afspejles det ofte i boligen som rod og ufærdige projekter.

Det kan være vasketøj der ikke bliver lagt sammen og kommer på plads. Børnenes legetøj, der breder sig mere og mere ud over stuegulvet. Papirbunker der hober sig op rundt omkring på alle vandrette flader, eller noget helt femte.

Selvfølgelig er der forskel fra person til person, hvornår noget betegnes som rod.

Nogle trives bedst med helt rene flader og ikke så meget som en nullermand inde bagest under sofaen. Hvor andre føler sig mere hjemme, når man kan se at der bor mennesker.

Uanset hvilken kategori man ligger i, vil det afspejles i boligen. Når det, der for én selv føles som rod, begynder at overtage og være det samlede indtryk.

De forskellige former for rod

Der er forskellige former for rod;

Det “ufarlige” rod, som er det, der opstår dagligt, og som hele tiden er i flow. Det er tallerkenen fra morgenmaden, tre klodser på gulvet, en avis på vej til genbrug og den slags.

Og så er der det rod, som vi ikke er så glade for i feng shui.

Det “farlige” rod er det, der bliver presset og proppet væk i skuffer og skabe.

Det er alle de ting vi ikke tager stilling til. Som aldrig rigtig får en plads, andet end i rodeskuffen eller stablet sammen med alle de andre ting vi heller ikke har taget stilling til.

Alle disse bortpressede ting afspejler så fint alt det i livet vi heller ikke tager stilling til, og prøver at undertrykke. Fordi vi ikke orker at få ryddet op i vores liv. Og det er den slags rod vi gerne vil til livs. Fordi det tynger os i energien og gør os trætte.

Kender fx. du ikke det, at når du føler dig helt oven på og frisk, eller når der skal til at ske noget nyt i dit liv, så får du nogle gange lyst til at rydde op og ud i dine ting? Loftet bliver ryddet. Kælderen får den helt store tur, og alle skuffer og skabe i dit hjem bliver endevendt. Når du slipper gammel energi i dit liv, og begiver dig ud af en ny livssti og begynder på en frisk, får du også lyst til at skille dig af med en masse af dine gamle ting, og ofte også en masse af dit gamle tøj.

Det er fordi der i alt er bundet en gammel energi, som du, når du i dit liv er klar på at starte på en frisk, også får lyst til at slippe fysisk.

Hvis du roder uhensigtsmæssigt, er det lidt ligesom med at holde badebolde under vandet.

Når du har en enkelt at holde styr på, kræver det ikke så meget af dig og din energi, og det går fint nok. Men når du når op på tilpas mange du skal holde nede, slipper din energi op på et tidspunkt. Du har ikke arme nok til at nå hele vejen rundt. Pludselig begynder de at svupse op af vandet, og du kan ikke gøre noget.

På samme måde er det med rod du presser væk i skuffer og skabe, og de ting i livet du ikke tager stilling til. Du bruger, og har brugt, så meget energi på at holde det nede, væk og ignorere det, at du bliver træt, og udfordringerne i dit liv bliver stærkere og større. Indtil du begynder at forholde dig til dem.

Og et godt sted at starte, er ved at forholde sig til sit rod.

Læs mere om oprydning og indretning med feng shui

 

Rebekkah333

Rebekkah Leve er en dansk feng shui ekspert. Rebekkah har stormet frem de seneste år på de sociale medier, med hendes store feng shui viden indenfor indretning og styling. Fortalt på en “down to earth”-måde, så alle kan være med. Rebekkah har skabt en masse skønne online-kurser som har lært mange danskere hvordan de skal forholde sig til deres indretning.
Du kan bl.a. følge Rebekkah på hendes hjemmeside lige her.