Et godt liv handler langt fra kun om materielle goder. Vi kan hurtigt blive enige om at der eksisterer masser af ting, der gør vores liv lettere, sjovere og bedre. Alligevel kan materielle goder gøre os ensomme.

Jeg har flere gange mødt mennesker der er ensomme, selvom de ejer alt hvad man kan ønske sig materielt. Selvom man har succes udadtil med god økonomi, et dejligt hjem og masser af tilkøbte oplevelser, er der ingen der siger at man har et lykkeligt liv, når alt kommer til alt. De ting der betyder noget, behøver ikke være noget man kan anskaffe sig i en butik eller online. For eksempel kan ægte venskab, hengivenhed, kærlighed og tillid  ikke købes for penge.

Kvalitetstid betød mere end materielle goder

Når jeg tænker tilbage i mit eget liv, mindes jeg en tid, hvor jeg lige var blevet enlig mor. Jeg var kort tid forinden startet på en uddannelse, og havde en meget stram økonomi. Selvom det var trangt, og der ikke var meget tilbage når regningerne var betalt, var det en fantastisk tid. Helt sikkert på grund af mit fantastiske netværk som mit barn og jeg havde mange gode stunder med. Når jeg indimellem fik, eller købte, en ønsket ejendel, betød den ekstra meget, og vakte glæde i lang tid. Det var ikke en selvfølge “bare” at købe de ting, jeg ønskede mig. Det gav tingene ekstra værdi. Jeg lærte rigtig meget dengang om mig selv, og om hvor lidt jeg i virkeligheden behøver eje for at være glad. I virkeligheden var det såre simpelt. Det var kvalitetstiden, med de mennesker jeg holdte af, der gjorde, at jeg i dag tænker tilbage på den tid, som en fantastisk tid.

De ting der betyder noget

Der jeg vil hen med den lille historie er, at det er vigtigt at huske på at materielle goder IKKE gør dig lykkeligere. De gør din hverdag lettere, og giver måske mere skønhed og glæde, men har man ting i overflod, forsvinder de tit i mængden. Man er derfor ikke lykkeligere af at have mange ting. Man ved måske ikke engang præcist, hvad man har liggende i sit hjem.

Hvor tit har du ikke ledt efter noget fx et bestemt tørklæde, hvor der er dukket en helt anden ejendel op du havde glemt alt om? Pludselig kan du slet ikke forestille dig, hvordan du skulle give slip på den. Det endda selvom du øjeblikket forinden havde glemt alt om den.

Det er her du skal være opmærksom. Ting der virkelig betyder noget skal gerne have små ærespladser rundt om i dit hjem (hvis muligt). Du skal vide hvor de befinder sig. Når ting er pakket ned i kasser i årevis, selvom du er flyttet ind i en bolig, og derfor ikke længere kan bruge en flytning som undskyldning, er det tegn på at de ikke er vigtige nok. Du kan sagtens undvære de nedpakkede ting, for ellers ville du have pakket dem ud for længst.

 

Gem kun det der fortjener en æresplads

Mange ting kan gøre folk ulykkelige. Det oplever jeg igen og igen i mit job, da det er på grund af for mange ting, at folk føler sig pressede, stressede og indimellem deprimerede.

Mit råd til dig i dag er at overveje, hvad det er, du absolut skal gemme, selvom du aldrig bruger det eller nyder det.
Er det den smerte, dårlige samvittighed (eller anden følelse du mærker) værd?

Gem de ting du bruger, og de ting der virkelig betyder noget for dig.
Ved at slippe de andre mere eller mindre ligegyldige ejendele, vil der blive plads til de ting, der fortjener en æresplads.

 

Læs også: Derfor roder det hos dig