Det er helt normalt, at vi knytter os til vores ting gennem livet. Nogle af vores ting minder os om vores barndom, nogen minder os om mennesker vi holder af, nogen ting minder os om dejlige, sjove, hårde, interessante, lærerige og mange andre typer oplevelser som vi har haft gennem tiden. Det er netop på grund af de oplevelser, og de følelser vi i den forbindelse har  overført til tingene, at det kan være svært at slippe dem. Det kan føles, som at vi giver slip på noget eller nogen vi holder af, og den følelse er ikke rar.

Oprydning og følelser

Har du lagt mærke til at det er meget lettere at rydde op i andre tings fremfor dine egne?
Det er fordi du ikke har følelser i klemme eller en oplevelse forbundet med tingen, som gør det svært at slippe den. Du er helt neutral da du ikke har minder tilknyttet, og derfor ikke har skabt et bånd til tingen. Det kan være svært at forstå hvorfor andre gemmer på noget der måske er i stykker eller alligevel står bagerst inde i skabet og aldrig kommer frem. Her er det vigtigt at huske på at det er meget individuelt hvad der betyder noget for den enkelte. Empati er vejen frem, hvis man skal støtte nogen i deres oprydning.

Det kan være et svært dilemma, når man rammes af følelser der gør det svært at smide tingen ud, selvom man ikke længere har lyst til at have den stående fremme. Det er langt lettere at placere den bagerst i skabet, hvor man ikke særlig tit bliver konfronteret med disse følelser, som samtidig giver én sårlig samvittighed, fordi man har lavet den lette løsning, i stedet for at tage en endelig beslutning. Det er bare ikke en holdbar løsning.

Ting kan give tryghed

Det er dejligt at eje ting man elsker,  smukke ting, ting man har et helt særligt forhold til og/eller brugbare ting. Ting der giver én en lettere hverdag. Måske er det ikke specielt nyttige ting, men ting der gør én glad.
Det kan føles trygt og rart at have hvad man skal bruge – og mere til. Især når tingene ikke skaber pladsmæssige udfordringer eller problemer med at finde dem, når man skal bruge dem. Hvis det er nået dertil, er det på tide at få ryddet op og organiseret sine ejendele.

Når tingene bliver din fjende

Når dine ting tager styringen i dit hjem, og du ikke længere føler at du har styringen er det nu du skal tage kampen op. Ellers bliver mange af de ting der skulle have givet dig glæde til en pestilens – en fjende. Noget der ikke længere er godt for dig.

Vi kan ikke gemme alle de ting vi modtager eller køber gennem et liv. Det er slet ikke meningen. Vi forandrer os livet igennem fra spæd til barn, fra barn til teenager, fra teenager til ungt menneske, fra ungt menneske til voksen, fra voksen til midaldrende, fra midaldrende til gammel.

Gennem alle disse perioder vil vi forandre os. Nogen af de ting der engang betød alt mister charmen, går i stykker eller bliver erstattet af nyere og smartere modeller. Hvis vi ikke sørger for at slippe de ting vi ikke længere bruger, vil de ende som rod. Ting med støv på, fordi de ikke længere bruges.

Har du rigtig mange ting liggende, som ender i kasser, poser og bunker som du havde til hensigt at få styr på, men som pludselig endte som et uoverskueligt projekt ?
Hvor mange ting har du liggende som ikke længere gør noget godt for dig?
Der er aldrig en bedre tid at rydde op i tingene end lige nu.

Læs også: “Farvel rod – goddag frihed”

Har du opgivet selv at få styr på dine ting?
Har du brug for hjælp til at få taget hul på oprydningen, og nogle teknikker til at fuldføre den?
Se mine oprydningspakker her

Kærligst Kamille