Har du lagt mærke til at jo mere du får begyndt på, når du prøver at organisere dit hjem, jo mindre får du lavet? Det handler ikke om at lave det hele på én gang. Tricket er at inddele oprydningsprojektet i mindre opgaver.

Hvis du vil have succes med at få dit hjem ryddet op og organiseret, så er det nu du skal spidse ørene. “Oprydningstragten” er nemlig en fantastisk måde at anskue, hvordan du smartest griber din oprydning an.

Start småt og nå mere

Forestil dig billedet af en tragt. Den er meget åben for oven, og ender ud i en smal munding. Denne munding kan kun hælde en bestemt mængde væske ud af gangen på grund af mundingens størrelse.

Dette billede kan overføres til oprydning. For eksempel hvis du starter med at rydde op i hele stuen. Risikoen ved at starte op uden en plan, er at du kun får ryddet op i en lille del af den, før du bliver træt, og opgiver resten. Det vil sige at resultatet der kom gennem ”oprydningstragten” er meget lille. Du startede med en vision, men udfaldet var begrænset.

Vend “oprydningstragten” om

Hvis du derimod vender oprydningstragten om, og starter med den smalle del (et lille område i rummet). Det kan f.eks. være en enkelt hylde. Vil du opleve over tid, at du lige så stille får arbejdet dig igennem hele rummet. Derved opnås det ønskede resultat – den store del af tragten, og du vil opnå at blive færdig med det mål du satte fra begyndelsen.

Oprydningsprocessen kræver tid og ro

En oprydningsproces kræver tid og ro. Der er ingen læring i at du stormer rundt et kvarter før svigermekanikken kommer på besøg, og kaster ting ind i skabe og ned i skuffer.

Derimod er der stor læring i at tage et lille område af gangen, og virkelig beslutte sig for HVAD der hører til i dit hjem, og hvor dets faste plads skal være. For lige pludselig vil det gå op for dig, at du slet ikke har brug for alle de ting du omgiver dig med, og de ting du vælger at beholde har alle en fast plads, så de er lette at finde når du skal bruge dem.

God fornøjelse med din oprydning.
Kh Kamille

PS: Læs også “Derfor roder det hos dig”