Jeg hører ofte fra klienter, kursister og når jeg afholder foredrag, at det kan være rigtig svært at komme i gang med at rydde op. For hvor skal man starte, og hvor skal man slutte?
Hvad skal man gemme, og hvad kan man roligt give slip på? Og hvad nu hvis man fortryder, at man har givet slip på noget, man pludselig godt kan bruge alligevel?

 

rydde op

 

For at få succes med at rydde op, vil jeg anbefale dig at bruge disse 3 tips:

 

Tip nr. 1: Lav en oprydningsplan

For at få succes med din oprydning er det vigtigt at lave en plan, så du ikke bare rydder lidt op på må og få. Hvis du bruger denne taktik, vil du sandsynligvis aldrig blive helt færdig nogen steder, eller processen vil tage meget længere tid.

Ved at lægge en plan hvor du beslutter dig for:

 • hvilket rum du vil starte med at fokusere på
 • hvilke ting/hvilket område af rummet du vil begynde din oprydning
 • hvor meget tid du vi bruge på din oprydning ad gangen
 • hvor ofte du vil rydde op

osv.

bliver det lettere for dig at overskue din oprydning, og det bliver lettere for dig at overskue, hvor du er kommet til fra gang til gang.

Tip nr. 2: Planlæg din oprydning

Når du har besluttet dig for, at du vil i gang med at få ryddet op i dit hjem, er det klogt at afsætte noget tid i din kalender, så det bliver til noget. Mange planer og ideer bliver aldrig til noget, fordi tiden bare går, og man får aldrig rigtig startet op, på de projekter man gerne vil.

Det behøver ikke være lange oprydningstræk på flere timer ad gangen, du planlægger. Faktisk er det bedre at lave korte og hyppige oprydningsplaner. Fx at du rydder op i fx 15-20 minutter ad gangen flere gange ugenligt. Hvis du oplever, at du har lyst til at fortsætte din oprydning når tiden er gået, så gør du bare det.
På den måde bliver det ikke en nær så sur opgave, som hvis du planlægger 1 time ad gangen hver dag.

Tip nr. 3: Sorter dine ting i kategorier

Når du går i gang med at rydde op, er det klogt at sortere dine ting i kategorier, afhængig af hvad der skal ske med dem.
Det kan fx være:

 • ting der skal afleveres til en genbrugsbutik
 • ting der skal afleveres til en genbrugsstation
 • ting der skal repareres
 • ting der skal returneres (fx lånte ting)
 • ting der skal sælges

osv.

Det er lettere at få styr på dine ting, når du sorterer dem i kategorier afhængig af hvad der skal ske med dem.

Sådan får du succes med at rydde op i et rum

 

Vil du gerne lære mere om hvordan du får succes med at rydde op, har jeg lavet et månedstema, hvor jeg beskriver langt mere udførligt, hvad du skal gøre. Her indvier jeg dig bl.a. i, hvilke specifikke kategorier jeg underviser mine klienter i at benytte, når jeg er ude på oprydningskonsultationer.

Sådan får du succes med at rydde op

Du kan få adgang til dette tema på 2 måder.

 • Du kan købe et medlemskab af Oprydningsklubben, hvor du samtidig får adgang til alle de andre spændende oprydningstemaer, foredrag, online undervisning, sparring med mig og vanementor Susanne Andreasen m.m.
  Kan købes lige her

eller

 • Du kan købe dette tema, uden medlemskab i Oprydningsklubben.
  Kan købes lige her

Temaet handler om, hvordan du helt præcist kommer i gang med din oprydning trin for trin.
I temaet finder du en video, hvor jeg fortæller om, hvor du skal starte din oprydning, og hvordan du sorterer dine ting i processen.
Til temaet hører også et worksheet, der guider dig gennem processen.

Kærligst Kamille

Kamille Sommer Oprydningskonsulent