Du kender måske det her scenarie: Du har noget i en gryde, der er på grænsen til at brænde på. Du leder panisk efter en grydeske i skuffen, men får kun ubrugeligt salatbestik eller pastagafler op. 

Det er irriterende ikke? Det gør madlavningen stresset og i værste fald ikke særlig vellykket.

Her præsenterer Mike fra Roomsa.dk 3 nye måder at organisere dit køkken mere effektivt:

Køkkenet er nok det sted i huset hvor der er mest fart på. Lige fra om morgenen når madpakkerne skal smøres, til om aftenen hvor aftensmaden skal kokkereres.

Og som du sikkert har regnet ud, så har måden som du indretter dit køkken på og placerer dine redskaber og råvarer, direkte indflydelse på din madlavning og din effektivitet i køkkenet:

Placerer du dine ting uhensigtsmæssigt gør du madlavningen besværlig. Og omvendt, hvis du placerer tingene hensigtsmæssigt vil det være til gavn for dig under mad madlavningen.

Lad mig fortælle dig om, 3 nemme måder til at organisere dit køkken mere effektivt og gøre madlavningen mindre stresset.

koekken-xs


Tip #1. Ryd ud i dine gamle kogebøger

Der findes næsten ingen supermarkeder, hvor man ikke kan købe en kogebog. Og når du står der i supermarkedet, og ser hvor lækker mad du kan lave, glemmer du alt om, at din bogreol allerede bugner af kogebøger med inspirerende opskrifter fra hele verden. Så bliver kogebogen et impulskøb og som ender med at optage plads på hylden med alle de andre kogebøger.

Det første tip går ud på at få ryddet ud i dine gamle kogebøger. Fair nok at du løbende lader dig inspirere af nye kendis-kokke og nye madkulturer. Men få smidt de gamle bøger ud. Du bruger dem sikkert ikke, siden du har følt behov for at købe en ny kogebog.

Og des færre valgmuligheder du har, des nemmere er det også at finde en opskrift.

 

Tip #2. Opbevar redskaber afhængigt af brugen

Det er ret normalt at gryder, potter og pander er i nærheden af kogepladerne. Og lige her ved kogepladerne, er det også en god idé at have det mest almindelige redskaber, du skal bruge ved kogepladerne. F.eks. grydeskeer og paletknive. En god tommelfingeregel er have alle de redskaber det du bruger minimum en gang om ugen, inden for rækkevidde. Resten lægger du i skuffer eller skabe i nærheden.

Det samme gælder madkasser, plastik- og opbevaringsbøtter. Dem bruger du sikkert også tit. Så hav dem i nærheden.

Ovnfastefade bruger du sikkert sjældnere så de behøver ikke være lige så tilgængelige. I det hele taget kan du lægge alle de ting, som du ikke har brug for i en fart, f.eks. kander, fade, morter osv., i de køkkenskabe der er længst væk.

 

Tip #3. Brug trådkurve hvor du kan se indholdet

Der findes rigtig mange smarte opbevaringsbokse. Men problemet med mange af dem er, at du ikke kan se hvad der ligger i boksene. Det betyder, at du måske skal åbne flere bokse, for at finde det du skal bruge.

Et nemt tip her er at bruge trådkurve i stedet for bokse. Her kan du nemlig se hvad der ligger i kurven.

Trådkurve kan du få i rigtig mange forskellige størrelser, som både kan stå fremme på køkkenbordet eller i dine køkkenskab.

 

Har du et tip som gør madlavningen i køkkenet mere effektiv, så læg gerne en kommentar herunder.

 

Mike B. Stage
Forfatter:

Mike B. Stage er uddannet tjener og kok med topkarakter. Han har altid haft interessen for gourmet og vin. Han er stifter af webshoppen Roomsa.dk som sælger køkkenudstyr, boligudstyr og interiør. Her kan han kombinere hans professionelle erfaringer sammen med med hans passion.