Ryd op og GØR PLADS til det, der virkelig betyder noget

Kamille Sommer

Fast oprydningsskribent på oestrogen.dk

Få styr på skuret i DANMARK rydder op 2016 – uge 3

Facebookcover_DK2015_KS

Få styr på skuret

Velkommen til 3. uge af “DANMARK rydder op”, hvor vi skal have styr på skuret.
Jeg håber at du er kommet godt i gang med din oprydning, og fortsat har masser af gå-på-mod til denne uges opgave, som foregår delvis udenfor.

Det er ved at blive sommer, og danskerne er allerede i fuld gang med at slå græs, luge ukrudt og klargøre terasser, og da vejret endnu ikke er alt for varmt, så det er det helt perfekte tidspunkt at få ryddet op i skuret, hvis du har et sådant.
Skure er nemlig sådan nogle der tit bliver syltet og udsat til engang i fremtiden, og ender ofte med at være overfyldte rum der både skal indeholde plæneklippere, haveredskaber, cykler, udendørs legetøj til børnene og alt det andet vi ikke lige kan finde plads til andre steder.

ID-10016852

Billede venligst udlånt af Simon Howden fra FreeDigitalPhotos.net

 

Skur

Fotograf: Kamille Sommer

I denne uges “DANMARK rydder op” skal vi derfor have ryddet op og sorteret i hvad der befinder sig i dit skur. Har du ikke et skur har du muligvis et kælderrum der indeholder flere af de samme ting, som du kan rydde op i.

Sådan gør du:

  • Inden du går i gang, er det en god idé at du har en plan for hvad skuret for eftertiden skal indeholde, og hvordan det skal indrettes efter oprydningen. Måske skal der købes hylder, sættes kroge på væggene til at hænge redskaber op på. Evt. skal der anskaffes gennemsigtige glasbeholdere til sortering af skruer, hvis du opbevarer værktøj og skruer og søm i rummet.
  • Tøm skuret for ting, så du kan komme i gang med sorteringsarbejdet.
  • Tænk i “hvad kan jeg undvære” – fremfor “hvad kan jeg bruge”.
  • Lav derefter bunker – een bunke for det der skal gives væk, een bunke for det der skal kasseres, een bunke til det der skal repareres og een bunke for det der skal ind i skuret igen.
  • Vær hård under oprydningen. Der er en grund til at mange ting er røget ud i skuret, for derefter at blive ignoreret. Ud med det du aldrig bruger. Det samme gælder for det der skal repareres, hvis du ikke kan tage dig sammen til at få det gjort.
  • Hvis skuret ikke er isoleret skal du overveje hvad du stiller ind i det. Det er ikke alle ting der kan tåle omskiftligt vejr (varme, kulde, fugt). Nogle ting kan lægges i plastikkasser med omsluttende låg, og kan derved godt overleve et ophold i et fugtigt rum.
  • Efter sorteringen og oprydningen er overstået skal tingene ind igen. Her er det vigtigt at indrette det efter hvilke ting du bruger mest, så du let kan komme til dem igen, uden at skulle flytte en masse ting først. Det du ikke bruger så tit, er det der skal stå bagerst.
  • Hæng hylder og knager op, så der bliver mere plads til dine ting. Ved at hænge noget op på væggene, frigør du mere gulvplads, dette kan være alt fra haveredskaber til børnenes slæder.

ID-10025644

Billede venligst udlånt fra  Nuttakit fra FreeDigitalPhotos.net 

Rigtig god fornøjelse med oprydningen.
Vi ses inde i “DANMARK rydder op”-gruppen på Facebook.

Kærligst Kamille

PS. I næste uge rydder vi op i alle plastikbøtterne.

 

Kamille Sommer

Kamille Sommer er oprydningsspecialist, og står bag kampagnen
“DANMARK rydder op”.
Du kan læse mere om hende og få flere af hendes tips inde på hjemmesiden www.oprydningskonsulenten.dk.

Vil du have flere tips og ideer så meld dig ind i den lukkede facebookgruppe, hvor folk deler før og efter billeder, inspirerer hinanden og kommer med gode ideer, som du kan bruge i din oprydning. Oprydningsspecialist Kamille Sommer vil også være derinde og svare på spørgsmål og komme med gode råd og tips.

Del ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes