Ryd op og GØR PLADS til det, der virkelig betyder noget

Kamille Sommer

Fast oprydningsskribent på oestrogen.dk

DANMARK rydder op, uge 2 2016

Facebookcover_DK2015_KS

Oprydning i stuen

I denne uge i “DANMARK rydder op” er det stuen der skal have opmærksomhed, men inden du går i gang er det vigtigt at du gør dig klart hvad rummet skal bruges til.
Har rummet flere funktioner? F.eks. fjernsynsstue, spisestue og evt. lille hjemmearbejdsplads i hjørnet? Er det her der afholdes hygge- eller/og spilaftener? Det er meget forskelligt hvordan folk indretter sig, og derfor vil det i denne uge være generelle råd om hvordan du kan gribe din oprydning i stuen an.

x_MG_4490
Copyright ©Thomas Lekfeldt

Sådan gør du:

Find en spand vand med lidt opvaskemiddel (eller andet rengøringsmiddel, en klud, og nogle affaldssække eller kasser frem. Nu hvor du alligevel er i gang, så er det rart at få tingene og hylderne eller skabene rengjorte samtidigt.

Affaldssækkene bruges til det der skal kasseres, eller ud af huset. Kasserne bruges under sorteringsprocessen fx til ting der skal leveres tilbage rette ejermand, eller ting der skal repareres.

  1. Start fra et hjørne af fx i en reol. Tag en hylde af gangen. Tøm den, rengør den og sæt kun de ting tilbage der skal stå der.
  2. Gennemgå tingene på hylden efter om tingene hører til i rummet. Måske hører tingene i virkeligheden til i et andet rum ( det er derfor du skal have gjort dig klart hvad rummet skal bruges til).

 

Bogreol
Copyright© Kamille Sommer

 

“Have nothing in your houses that you do not know to be useful or believe to be beautiful.” – William Morris

 

3. Saml ting i kategorier – fx spil – saml alle spil et sted (her kan man vælge at lade børnenes spil være på deres eget værelse, så det kun er voksenspil man har i stuen. Det afhænger af hvad du har mest lyst til, eller plads til)

4. Jeg ser rigtig tit rum hvor børnenes legetøj ligger over det hele. Det er helt ok at lade noget at børnenes legetøj være i stuen, hvis det er der det mest bruges, men sørg for at samle det et sted fx på nogle hylder i et skab, eller i nogle kasser, i stedet for at det ligger spredt i alle skuffer og skabe. Har børnene et stort værelse, kan du selv frigive noget plads til dine egne ting, ved at børnenes ting ligger på deres værelse, og bliver hentet ind i stuen, når det skal bruges.

x_MG_4514
Copyright© Thomas Lekfeldt

5. Efterhånden som du arbejder dig igennem rummet, vil du til sidst have et rum der kun indeholder de ting der hører til derinde. Ved hver dag at bruge 5-10 minutter på at lægge de ting på plads der er fundet frem, vil du kunne vedligeholde den nyfundne orden. Ved at skabe orden vil du lynhurtigt kunne finde dine ting, nemt kunne gøre rent i rummet og spare penge fordi du nu ved hvad du ejer, og hvor det ligger.

God fornøjelse med oprydningen.

PS. I næste uge kigger vi på haveskuret.

PPS. Fik du ikke første uges opgave med? Du finder den lige HER

Del ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes